Takım Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

AVVA Takım Elbise 2024

Takım elbise, erkeklerin iş ortamında ve özel davetlerde sıklıkla tercih ettiği bir kıyafettir. Bu kıyafetler, erkekleri olduğundan daha fit gösterir. Aynı zamanda şıklığın yansıtılmasını sağlar. Erkeklerin takım elbise seçiminde yaptığı hatalar, kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu nedenle aynı anda pek çok detaya dikkat ederek doğru kıyafeti seçebilirsiniz.
Erkek takım elbise içerisine gömlek giyilir. Gömleğin üzerine takacağınız kravat ile son derece şık bir görüntü elde edersiniz. Takımın altına kösele ayakkabı uygundur. Uygun modellerde sneaker da giyilebilir. Kemer, takım elbiselerin olmazsa olmazıdır. Kemerin renginden, modeline kadar pek çok detaya dikkat etmelisiniz. Kış aylarında takım elbise üzerine kaşe kaban giyebilirsiniz. Bir şalla kombinleyeceğiniz kaşe kaban, takımın üzerinde şık bir duruş sergiler.

Doğru Takım Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğru takım elbise tercihi yapmak için vücut tipinizi bilmeniz gerekir. Omuzlarınız zaten genişse çok fazla desteği olan bir ceket tercih etmemekte fayda vardır. Ceketin kaç düğmeli olacağı da önemlidir. İki ya da üç düğmeli model tercih edebilirsiniz. Takım elbisenin kol kısmından, gömlek kollarının çok küçük bir kısmı görünmelidir. Aksi takdirde ceket, üzerinizde pot bir görüntü sergiler. Bel genişliği fazla olanlar, uzun boylular; ceketin kalçayı kapatmasına dikkat etmelidir. Ayrıca paça da tam olarak ayakkabı üzerine gelmelidir. Böylece oturduğunuz takdirde bacaklarınız görünmez. Takım elbiselerde kalıp seçimi son derece önemlidir. Diğer kıyafetlerinizin kalıbına ve size verilen beden tablolarına göre doğru modele ulaşabilirsiniz. Seçim yaparken renk ve desen de dikkate alınmalıdır. Enine çizgiler, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir. Dikine çizgiler ise fit bir görüntü sunar. Mevsime göre astarlı ya da astarsız bir model seçme şansınız vardır. Ayrıca yırtmaç, cep gibi detaylara da dikkat etmelisiniz.
Hangi Renk Takım Elbise Seçilmelidir?
Takım elbiseler genellikle koyu renklidir. Lacivert, gri, siyah gibi farklı renkler arasından uygun bir seçim yapabilirsiniz. Bej renk, ekose desen gibi seçenekler de tercih edebilecekleriniz arasındadır. AVVA, size her zaman göz alıcı renk seçenekleri sunar. Böylece kendinizi, girdiğiniz her ortamda şık hissedersiniz. Renk seçimini, ten renginize göre yapabilirsiniz. Ayrıca ayakkabı, kravat rengi ve kemer rengi de takım elbise seçiminde dikkate alınmalıdır.

Siyah takım Elbise AVVA
AVVA erkek takım elbise

Takım Elbiseye Uygun Ayakkabı Seçimi

Ayakkabı seçimi yaparken klasik modellere yönelmek sizin için daha doğrudur. Bağcıklı ve %100 deri olan klasik ayakkabılarda; siyah, kahverengi gibi farklı seçenekler vardır. Aynı zamanda bağcıksız modeller de tercih edebilecekleriniz arasındadır. Ayakkabıların taban yapısı ve yüksekliği birbirinden farklıdır. Takım elbise modeline göre sneaker ya da günlük spor ayakkabı da kullanılabilir. AVVA kalitesine sahip ayakkabılar, takım elbiselerinizin altında şık bir duruş sergiler.

Takım Elbise ve Aksesuar Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Takım elbisede ceket ve pantolon yer alır. Aksesuar seçerken ceket ve pantolonun rengini dikkate almalısınız. Siyah çanta, özellikle koyu renk modellerle beraber kullanabileceğiniz bir aksesuardır. Ayrıca klasik görünümlü bir saat de takım elbisenize kolayca uyum sağlar. Tarz bir görüntü oluşturmak isteyenler, kasketli şapka modellerini kullanabilir Takım elbiselerde kravat ve kemer uyumu önemlidir. Kravat uzunluğu, kemer hizasında olmalıdır. Koyu renk takımların içine koyu renkli ya da desenli kravatlar takılabilir. Lacivert takım elbiseye kahverengi ve lacivert kravat yakışır. Siyah zemin üzerine lacivert desenli bir kravat modeli de tercih edebilirsiniz. AVVA aksesuarları ile takım elbiselerinizi daha şık hale getirebilirsiniz. Böylece girdiğiniz her ortamda ayrı bir havanız olur.

 

avva erkek takım elbise 2024
Etiketler: takim-elbise
Ocak 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR