Smart Casual Nedir? Smart Casual Erkek Giyim Önerileri

Smart Casual Erkek Giyim AVVA

Biraz resmi biraz günlük bir giyim tarzına sahip olmak, smart casual olarak adlandırılır. Konforu ve şıklığı ön plana alan bu tarz, klasik giyimin tahtını ele geçirmeye adaydır. Gün boyu ofiste yoğun bir tempoda çalışan erkekler, üzerlerindeki kıyafetlerin rahat olmasını ister. Bu istek zamanla modada da yankı bulmuştur ve popülerliği her geçen gün artan smart casual giyim tarzı ortaya çıkmıştır. Bu tarz, iş ortamının yanı sıra günlük giyimde de tercih edilebilir. Ayrıca özel davetlerde, yemekli organizasyonlarda, sunumlarınız sırasında böyle bir tarzla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
Smart casual bir tarz benimsemek isteyenler, nasıl giyinmeleri gerektiği noktasında tereddüt yaşar. Bu yazıda smart casual giyim hakkında bilmediğiniz tüm detayları öğrenebilir ve doğru parçaları bir araya getirebilirsiniz.

Smart Casual Nedir?

Smart casual, klasik giyime bir nebze sportiflik katan bir tarzdır. Beylerin üzerinde ceket olsa da gömlek yerine basic tişört, kumaş pantolon yerine giyilecek jean, spor bir görünüm ortaya çıkarır. Buna bir de sneaker ayakkabı eklendiğinde etkileyici bir havaya bürünmeniz kaçınılmazdır. "Smart casual ne demek?” diye merak edenlerin kafasını karıştıran bir nokta da hangi ortamlarda bu giyim tarzının uygun olduğudur. Günün her anında bu giyim tarzı ile şıklık elde edilebilir.

smart casual giyim AVVA
avva smart casual siyah gömlek

Smart Casual Giyim Modelleri

Smart casual giyim şeklini elde etmek için üst kısımda kazak, gömlek, polo tişört yer alabilir. Gömleğin üzerinde bir kazak kullanarak kış stilinizi oluşturabilirsiniz. Gömleğin altına chino pantolon da iyi bir seçim olabilir. Ceket içerisine kazak giyerek smart casual stilinizi hareketlendirebilirsiniz. Burada önemli olan tüm parçaların kaliteli bir görüntüye sahip olmasıdır. AVVA, smart casual stili benimseyenler için çok özel seçenekler sunar. Blazer ceketler, şık gömlek ve pantolonlar ile herkesin imrenerek bakacağı bir tarz oluşturabilirsiniz.

Smart Casual Erkek Kombin Önerileri

Smart casual bir stil oluşturmak isteyenler için ayakkabı seçimi oldukça önemlidir. Loafer, sneaker, kösele gibi farklı modellerle şık bir görüntü meydana getirilir. Ancak smart casual erkek ayakkabı, mutlaka kaliteli bir yapıya sahip olmalıdır. Canlı bir renk ve kaliteli bir saya-taban kısmı ile kombininiz her zaman kusursuz görünür. Ayakkabının yanı sıra hangi parçaları birbiriyle eşleştireceğiniz de önemlidir. Kış aylarında kaşe kabanı, smart casual tarzınıza dâhil edebilirsiniz. Trençkot, mont, hırka gibi parçalarla da şık bir kombin meydana getirmeniz mümkündür. Kombininizi oluştururken renk uyumuna dikkat etmelisiniz. Koyu renk bir ceketin içerisine giyilecek açık renk kazak ile uyumlu bir görüntü oluşur. Ayrıca aynı rengin farklı tonlarını da farklı parçalarda kullanabilirsiniz. Kombin oluştururken tercih ettiğiniz parçaların bedenleri ve kesimleri de önemlidir. Örneğin dar kesim bir ceketin altına aşırı bol bir pantolon uyum sağlamayabilir. Bunun yerine standart kesim bir pantolon modeli tercih edilebilir. Öte yandan vücut tipinize göre seçimler yapmaya da özen göstermelisiniz. Belinizi daha ince gösterecek ya da omuzlarınızı daha geniş gösterecek kıyafetler ile kendinizi daima ayrıcalıklı hissedersiniz.

 

smart casual kombin avva
smart casual ceket

 

Smart Casual Dress Code Ne Demek?

Smart casual dress code olan yerlerde bu tarza uygun kombinler kullanabilirsiniz. Bazı iş yerlerinde dress code uygulaması vardır. Böylece çalışanların nasıl giyineceği belirlenir. Aynı zamanda çeşitli organizasyonlarda da böyle bir uygulama söz konusu olabilir. Böyle durumlarda smart casual ya da farklı giyim tarzlarına uygun olmanız gerekir. Eğer smart casual dress code varsa yapmanız gereken AVVA ayrıcalığıyla kombininizi hazırlamaktır.

Etiketler: smart-casual
Ocak 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR