Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Vücudunuzun tüm ağırlığını çeken ayaklarınızı rahat ettirmenin yolu doğru ayakkabı seçiminden geçer. Doğru ayakkabı seçimi yapmak, konforunuz için de son derece önemlidir. AVVA’nın seçkin ayakkabı modelleri sayesinde konforunuzu her an koruyabilirsiniz.
Ayakkabı seçiminde belli başlı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Ayak yapısı, numarası dikkat etmeniz gereken detayların başında gelir. Ayrıca yaptığınız iş, kullanım alanı gibi detaylar da önemlidir. Örneğin uzun saatler ayakta çalışanlar, hafif ve esnek taban yapısına sahip modelleri tercih etmelidir.

Ayakkabı Vurmasına Ne İyi Gelir?

Ayakkabı vurması özellikle yeni alınan ayakkabılarda rastlanan bir durumdur. Ayak bileğinin arka kısmında oluşan yara, yürürken zorlanmanıza neden olur. Ayakkabıyı değiştirseniz bile canınız yanmaya devam eder. Yara olan kısma vazelin, aloe vera jeli sürerek iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Yaralanan bölgeye soğuk kompress de yapılabilir. Ayakkabının vurduğu yere bir pamuk yardımıyla elma sirkesi sürülebilir.
Sıkan Ayakkabı Nasıl Açılır?
Sıkan ayakkabıları genişleterek kullanmak gerekir. Bunun için farklı yöntemler denemek mümkündür. Ayakkabının içerisinde su dolu bir poşet yerleştirerek, bir poşet içerisinde buzluğa koyarak bekletebilirsiniz. Donan ayakkabılar buzluktan çıkarıldıktan sonra kurutularak giyilebilir. Çift çorapla giyerek de sıkan ayakkabının açılmasını sağlayabilirsiniz. Evinizde birkaç gün çift çorapla ayakkabılarınızı giyerek dolaşabilirsiniz.

AVVA Spor Ayakkabı
AVVA Ayakkabı Modelleri

Ayakkabı Nasıl Genişletilir?

Ayakkabı genişletmek için patates kullanılabilir. Bunun için iki adet patates yeterlidir. Patatesler, ayakkabının ucuna koyulmalıdır ve bir gün boyunca bekletilmelidir. Ayakkabı kalıpları kullanmak da bu aşamada iyi bir çözümdür. Kalıplar, düzgün bir şekilde yerleştirildikten sonra birkaç gün bekletilir. Bunun yanı sıra genişletici etki yapan spreyler de tercih edilebilir. Ayakkabı genişletmek için sirkeden yardım alabilirsiniz. İlk olarak gazete kâğıtlarına sirke dökülür. Ardından kâğıtlar sıkılır. Sıkılan ve ıslaklığı alınan kâğıtlar, ayakkabıların içine konur. Bu şekilde 24 saat bekletilir.
Orijinal Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?
Ayakkabının orijinal olup olmadığını anlamak için bazı detaylara dikkat edilmelidir. Ayakkabı kutularının üzerinde bulunan barkod numarasından orijinallik sorgulaması yapılabilir. Ayrıca ürünün iç kısmında yer alan etiketten orijinallik durumu anlaşılır. Ürün dikişleri, logosu, malzeme kalitesi de bu konuda bilgi verir. Sahte ayakkabılar, kolay bir şekilde kendini belli eder.

Doğru Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Ayakkabı seçimi yaparken bazı ayrıntılara odaklanmalısınız. Özellikle ideal ayak numarası önemli bir detaydır. Ürünlerin numaraları aynı olsa da kalıpları farklı olabilir. Bu nedenle AVVA’nın beden tablosunu dikkate alarak seçiminizi yapabilirsiniz. Ayak tipleri de seçim sürecinde önemlidir. Enine geniş ayak yapısına sahip olan kişiler, esnek yapıda olan modellere yönelmelidir. Taraklı ayak için ayakkabı seçiminde parmak rahatlığı önemlidir. Parmaklar rahat hareket ettiği takdirde ayakkabı vurması gibi sorunlar olmaz. Ayak şekilleri kadar ayakta bulunan rahatsızlıklar da model seçimini etkiler. Topuk dikeni gibi sağlık sorunları olanlar, yumuşak taban dokusuna sahip konforlu modellere yönelmelidir. Ayakkabı seçiminde malzeme kalitesi, tasarım gibi detaylar da önemlidir. Kaliteli malzemeden üretilmeyen ürünler koku problemi yapar. Aynı zamanda çabuk deforme olur. AVVA kalitesine sahip ürünlerde böyle sorunlar meydana gelmez.
Ne Sıklıkla Ayakkabı Değiştirmeliyiz?
Ayakkabıların çabuk deforme olmaması için sık sık giyilmemesi gerekir. Aynı anda birden fazla ürün kullanarak dönüşümlü olarak giyebilirsiniz. Ayakkabılarınızı bir gün ara vererek giymenizde fayda vardır. Bu sayede koku oluşumu da engellenir. Ayakkabı değiştirmenin yanı sıra bakım da önemli bir detaydır. Uzun süre giyilmeyecek olan ürünler, dolaplara kaldırılmadan önce temizlenmeli ve boyanmalıdır. Besleyici ürünler de bakım sırasında kullanılabilir. Özellikle %100 deri modellere, besleyici ürünler ile bakım yapılarak kullanım ömrü uzatılabilir.

 

AVVA Casual Ayakkabı
Etiketler: ayakkabi
Ocak 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR