Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Gün boyunca ayaklarınızın konfor içinde olmasını sağlayan ayakkabılarda, zamanla koku oluşur. Oluşan kötü koku kimi zaman ayak yapısından ya da çoraplardan da kaynaklanabilir. Bu nedenle ilk olarak ayak hijyenine dikkat etmek, ayakkabı kokusunu giderme noktasında olumlu etki yapar. Her gün çorap değiştirmek de ciddi anlamda fayda sağlar. Ayakkabılarda oluşan kokuların giderilmesi için farklı yöntemler vardır. İlk dikkat etmeniz gereken ayakkabılarınızı dönüşümlü giymektir. Her gün aynı ürünü giydiğiniz takdirde hızlı bir şekilde koku oluşumu ortaya çıkar. Bu nedenle her gün ayakkabınızı değiştirmelisiniz. Öte yandan kaliteli ürünler kullanmak da önemli bir ayrıntıdır. Kalitesiz ürünler hızlı bir şekilde koku oluşumuna yol açar. Bu tür ürünler ayak sağlığınızın bozulmasına da yol açar.

Spor Ayakkabı Neden Koku Yapar?

Erkek spor ayakkabı ve diğer ürünlerde çeşitli nedenlerle koku oluşumu meydana gelir. Bunun nedeni ayak ya da çorap kokusu olabilir. Ayakta meydana gelen terleme ya da ayakkabının nefes alabilir bir dokuya sahip olmaması da bu duruma yol açar. Nefes alabilir saya dokusu olan spor modellerde koku oluşumu meydana gelmez.
Spor ayakkabı kokusu spor sırasında ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda ayakkabının dış yüzeyinde de istenmeyen, kötü kokular meydana gelir. Özellikle açık hava sporları ile uğraşanların bu tür sorunlarla karşılaşması mümkündür. Ayakkabının ıslanması neticesinde kalıcı bir koku sorunu yaşanabilir.

ayakkabı kokusu nasıl giderilir
siyah bot AVVA

Spor Ayakkabı Kokusu İçin Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Ayakkabı kokusu için evde kullanılabilecek yöntemler vardır. Esans ve uçucu yağlardan yararlanarak oluşan kokudan kurtulabilirsiniz. Portakal ve limon yağı, bu aşamada etkili bir çözüm sağlayabilir. Karbonat da en sık kullanılan yöntemler arasında yer alır. Ayakkabının içerisine karbonat dökerek bir gün bekletmelisiniz. Bu sayede oluşan kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
Oluşan kötü kokuyu gidermek için ayakkabınızı havalandırabilirsiniz. Bunun yanı sıra tabanlık kısmını değiştirmek de çözüm olabilir. Ayakkabılarınızın iç kısmını nemli bir bez ile silip kuruttuktan sonra da kokuyu ortadan kaldırabilirsiniz. Ayakkabıların içerisine pamuklu bir çorap içerisinde nişasta koymak etkili bir çözüm olabilir. Suyunu aldığınız patatesleri altına peçete sererek ayakkabınızın içine koyabilirsiniz. Böylece kötü koku problemi ortadan kalkar. Koku önleyici tabanlık kullanmak da tercih edebileceğiniz yöntemler arasındadır.
Spor ayakkabı kokusunu gidermek için ayakkabıyı yıkayabilirsiniz. Ancak ayakkabınız yıkamaya uygun bir yapıda olmalıdır. Bazı ürünler, yıkama sonrasında ciddi anlamda yıpranabilir. Yıkamaya uygun modelleri, çamaşır makinesinde düşük devirde temizleme şansınız vardır.

Deri Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri ayakkabı kullananlar çeşitli nedenlerle koku problemi ile karşılaşabilir. Bunu önlemek için ıslak çoraplarla ayakkabı giymemelisiniz. Aynı zamanda ayak kokusu probleminiz varsa buna bir an evvel çözüm bulmalısınız. Karbonat, nişasta gibi yöntemler, deri ürünlerle de denenebilir. Ayakkabınız %100 deri olduğu takdirde kolay kolay koku sorunu ile karşı karşıya kalmazsınız. Kalitesiz deriler çok daha çabuk koku oluşumuna yol açar.
Deri ayakkabıların düzenli olarak bakımlarını yaparak kokudan uzak kalmasını sağlayabilirsiniz. Koku hafif bir seviyedeyken çözüm bulmanızda fayda vardır. Aksi takdirde zaman içerisinde sorun, daha ciddi boyutlara ulaşır.

 

bot ayakkabı avva
casual sport avva

 

Ayakkabı Kokusu Spreyi Nasıl Kullanılır?

Ayakkabı kokusu için özel olarak üretilen spreyler vardır. Bu spreyler, ayakkabının iç kısmına tutularak püskürtülür. Bu sayede mevcut koku tamamen yok olur. Siz de bu spreyler sayesinde kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Sprey seçimi yaparken hangi ayakkabı modellerine uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Kendi ayakkabınıza uygun bir sprey tercih ederek ayaklarınızı konfor altında tutabilirsiniz.

Etiketler: ayakkabi-kokusu
Şubat 06, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR